Ingrediente de skincare și ordinea lor corectă de aplicare

Ingrediente de skincare și ordinea lor corectă de aplicare

Multe ingrediente combinate pot crea o rețetă divină pentru piele – altele pur și simplu nu se potrivesc. Amestecarea anumitor ingrediente active poate compromite bariera pielii și poate conduce la inflamație, iritație și deshidratare. Dar cum știi ce ingrediente se potrivesc și care nu? Aici îți oferim informațiile esențiale despre arta de a combina corect produsele de îngrijire a pielii...

Retinolul și AHA & BHA
Retinolul este un ingredient erou care accelerează reînnoirea celulelor pielii, stimulează colagenul, ajută la eliminarea celulelor moarte și combate radicalii liberi pentru a preveni daunele celulare. Ca să fim mai tehnici, retinolul este un derivat al vitaminei A și precursorul natural al acidului retinoic. După ce este absorbit în piele, retinolul se transformă în acid retinoic, forma activă a vitaminei A, astfel încât pielea să poată beneficia de proprietățile sale.

Adevărul este că retinolul poate provoca sensibilizare când este combinat cu unele ingrediente, inclusiv acizii exfolianți precum AHA și BHA, care, la fel ca retinolul, promovează eliminarea celulelor moarte ale pielii. Dacă folosești aceste ingrediente în aceeași seară (nu ar trebui să folosești niciunul dimineața), riști să slăbești bariera pielii, ceea ce se poate manifesta prin roșeață, senzație de strângere și deshidratare.

Recomandăm utilizarea acestor ingrediente active în seri alternative – sau chiar săptămâni alternative dacă ai pielea mai sensibilă.

Retinolul și Vitamina C
Retinolul și vitamina C sunt două ingrediente active puternice care au proprietăți uimitoare pentru piele, dar pot provoca iritații atunci când sunt aplicate împreună. Deoarece retinolul necesită o perioadă de acomodare și poate fi iritant pentru unele persoane, nu ar trebui folosit simultan cu vitamina C. Totuși, asta nu înseamnă că nu poți include ambele în rutina ta! Chimistul nostru recomandă aplicarea vitaminei C sub protecția solară cu spectru larg dimineața, deoarece SPF-ul protejează pielea de razele UV, iar vitamina C combate daunele provocate de radicalii liberi în urma expunerii la UV. Apoi, folosește retinolul seara pentru a susține procesele naturale de reparare și proliferare celulară care au loc în timpul somnului.

 

Vitamina C și AHA & BHA
Vitamina C este extrem de eficientă în protecția antioxidantă, dar este un ingredient instabil care necesită un echilibru de pH specific pentru a funcționa optim pe piele. Aplicarea unui produs de îngrijire a pielii cu AHA sau BHA împreună cu vitamina C ar putea perturba și destabiliza echilibrul de pH, făcând aplicarea vitaminei C ineficientă.

Chimistul nostrurecomandă folosirea AHA-urilor și BHA-urilor seara, deoarece acizii exfolianți pot face pielea mai susceptibilă la daunele UV – chiar dacă aplici corect un SPF cu spectru larg. În schimb, folosește vitamina C dimineața și aplică un BHA sau AHA în serile în care nu folosești retinol.