Cum să calmezi roșeața tenului

Cum să calmezi roșeața tenului

Nu ai comandat pete roșii, dar, cu toate acestea, uneori apar fără avertisment. Adevărul este că există multe motive pentru un episod de roșeață facială: poate ai exfoliat prea mult, ai avut o reacție alergică sau ai stat prea mult la soare fără SPF (oops!).

Un episod de eritem (termen științific pentru roșeață) ar putea semnala chiar o afecțiune în substratul pielii. Rozaceea este o tulburare inflamatorie comună a pielii, care afectează 1 din 10 persoane. Simptomele tipice? Înroșirea și roșeața facială, însoțite de alte probleme precum capilare dilatate și acnee.

Persoanele cu dermatită atopică, cunoscută și sub numele de eczemă, raportează erupții roșii ca simptom al afecțiunii – alături de uscăciune și senzația intensă de mâncărime. Este foarte frecventă la copii, dar poți suferi de această tulburare la orice vârstă.

Roșeața ta ar putea semnala, de asemenea, sensibilizarea pielii, când bariera pielii devine slăbită din cauza unui factor declanșator, precum vremea, stresul sau produsele de îngrijire. Dar nu te îngrijora – este o afecțiune a pielii care trece repede, dacă ai grijă de pielea ta corect.

Cum poți îngriji pielea roșie? Vei avea nevoie de un arsenal de ingrediente protectoare, calmante și hrănitoare pentru a reduce roșeața și a calma iritația.

Curățarea
Păstreaz-o blândă și simplă. Agasarea pielii roșii (poate chiar puțin dureroase) cu un demachiant tratament nu va alina roșeața, ci o va înrăutăți. În schimb, simplifică rutina de îngrijire și alege un demachiant blând, hrănitor, care să îndepărteze machiajul, sebumul, poluanții și SPF-ul fără să deranjeze echilibrul delicat al pH-ului pielii.

Calmarea, Restaurarea & Protejarea
O barieră cutanată compromisă ar putea fi cauza de substrat a roșeții tale. Stresul, exfolierea excesivă, vremea sau alergenii din aer pot slăbi bariera lipidică a pielii, făcând-o permeabilă. O barieră cutanată permeabilă face mult mai ușor pentru iritanți să pătrundă în piele, provocând inflamație și iritație.

Ceramide
Ceramidele sunt lipide naturale (molecule grase) care alcătuiesc bariera pielii noastre. Ceramidele sunt esențiale pentru reținerea hidratării și prevenirea pătrunderii iritanților. Stocul nostru de ceramide scade cu vârsta, iar cei cu acnee, rozacee și piele uscată au adesea un deficit de ceramide. Vestea bună? Poți suplimenta ceramidele cu produse de îngrijire bogate în aceste lipide.

Poți încerca serul nostru cu vitamina C microcapsulată și lipozomi de ceramide:

Radiance Booster Essentials 

Niacinamida

Niacinamida, cunoscută și ca vitamina B3, este un ingredient erou care face multe lucruri: stimulează sinteza ceramidelor, are proprietăți antiinflamatorii care reduc roșeața și protejează pielea de radicalii liberi.

Îți recomandăm serul nostru minune cu niacinamidă:

Multirepair Renovating Serum

SPF
În fiecare rutină de îngrijire este esențial un SPF cu spectru larg pentru a proteja pielea de daunele UV.

Dacă roșeața nu se ameliorează cu ajutorul produselor de îngrijire, există tratamente precum IPL (lumină intens pulsată) sau laser cu colorant pulsatoriu, care pot reduce roșeața persistentă și alte probleme vasculare ale pielii - dar nu te aventura la astfel de metoda înainte de a cere sfatul unui cosmetolog specialist sau unui dermatolog.